AZC Dronten schaft plastic bekers af

29 oktober 2018
AZC Dronten schaft plastic bekers af AZC Dronten schaft plastic bekers af Zoom

​Het azc in Dronten stond al bekend als een duurzaam azc. Daar komt een nieuwe stap bij: de locatie schaft de plastic bekers af!

“Voor zover wij weten zijn we de eerste COA-locatie die starten met het afschaffen van plastic bekers en over gaan op recyclebare kartonnen bekers”, zegt locatiemanager Elsa van der Hoek met gepaste trots. “Een mooi concept en 100% groen! Dit ‘bekertjesproject’ wordt gedaan in samenwerking met Reisswolf die ook ons vertrouwelijke papieren tot toiletpapier recyclen. Onze stafmedewerker Erik van Dijk heeft er de nodige tijd ingestoken om dit (samen met Reisswolf) te realiseren."

Scheiden van afval

“We vinden aandacht voor het milieu en afvalscheiding belangrijk”, zegt Elsa op de vraag waarom ze dit doen. “Helaas krijgen we het daadwerkelijk scheiden van afval nog niet echt van de grond binnen het COA.”

Meer plannen

“We starten met de kantoorunits en willen binnen drie maanden alle bekers vervangen hebben door de kartonnen bekers”, aldus Elsa. En daar blijft het niet bij: “De straatverlichting laten we vervangen door ledlampen en binnen onze woningen zijn al diverse bouwkundige en technische duurzame aanpassingen doorgevoerd.”

Reisswolf bekers

Onze koffiebekers zijn van 100% hernieuwbare grondstoffen gemaakt. Naast FSC gecertificeerd karton is daarbij een bio-coating op basis van ethanol gewonnen uit suikerriet gebruikt. Al onze producten worden bovendien geproduceerd in Nederland. Meer lezen over onze bekers? Klik dan hier!

Delen