Nationale Snipperdag; één dag gratis vertrouwelijke documenten vernietigen voor meer boomaanplant!

1 oktober 2013
Nationale Snipperdag; één dag gratis vertrouwelijke documenten vernietigen voor meer boomaanplant! Nationale Snipperdag; één dag gratis vertrouwelijke documenten vernietigen voor meer boomaanplant! Zoom

Elk jaar organiseert Reisswolf op de eerste woensdag van oktober de Nationale Snipperdag. Op deze dag kunnen bedrijven en particulieren gratis vertrouwelijke documenten laten vernietigen op één van de vier Reisswolf locaties in Nederland. Dit jaar vindt de Snipperdag plaats op woensdag 2 oktober. Voor iedere kilo vertrouwelijk papier die vernietigd wordt, doneert Reisswolf een bedrag aan Stichting Nationale Boomfeestdag. Een fantastisch initiatief waar iedereen een bijdrage aan kan leveren.

Gratis vertrouwelijk papier vernietigen
Voor vele (kleine) ondernemers en particulieren is de Nationale Snipperdag een moment om eens op te ruimen. Oude bankafschriften die op zolder liggen, administratie van jaren geleden en financiële gegevens die verouderd zijn, worden door velen ter vernietiging aangeboden op deze dag. Normaal gesproken is dit een betaalde dienst, maar op de Nationale Snipperdag vernietigt Reisswolf alle vertrouwelijke documenten gratis.

Reisswolf doneert aan Stichting Nationale Boomfeestdag
Voor iedere kilo vertrouwelijk papier die op de Snipperdag ter vernietiging wordt aangeboden, doneert Reisswolf een bedrag van twee cent aan de Stichting Nationale Boomfeestdag. Vorig jaar is er maar liefst 147.500 kilo papier ter vernietiging aangeboden op de Nationale Snipperdag, waardoor het goede doel een donatie van € 2.950,- mocht ontvangen.

De Stichting Nationale Boomfeestdag levert een substantiële bijdrage aan de CO2 reductie. Jaarlijks worden er in ons land 200.000 bomen door ruim 115.000 kinderen gepland. De Stichting Nationale Boomfeestdag wil kinderen van groep 6 en 7 (9 t/m 11 jaar) op een fantasievolle en aansprekende wijze kennis, inzicht en begrip voor bomen bijbrengen. Dit gebeurt door ze te leren dat bomen een belangrijk onderdeel zijn van een duurzame leefomgeving en door ze te laten inzien dat ze zélf een bijdrage kunnen en moeten leveren aan een groene, leefbare en duurzame wereld. Jong geleerd is immers oud gedaan!

Link Reisswolf en Nationale Boomfeestdag
Bij Reisswolf staat duurzaamheid en recycling centraal bij de verwerking van papier. Alle vertrouwelijke documenten worden na vernietiging ingezet als grondstof voor nieuw papier. Echter, de papiervezel kan na zeven keer niet meer ingezet worden als grondstof voor nieuw papier. Om papier te blijven produceren wordt aan de meeste papiersoorten vezels van bomen toegevoegd. Bomen zijn niet alleen een belangrijk onderdeel bij de productie van papier, maar ze compenseren ook CO2 uitstoot. Zo zijn bomen een waardevol onderdeel van een duurzame leefomgeving. Voor Reisswolf is dit voldoende aanleiding om de Stichting Nationale Boomfeestdag te steunen. Het sluit aan bij één van de belangrijkste kernwaarden en dat is duurzaamheid!

Nationale Snipperdag op meerdere locaties in Nederland 
De vertrouwelijke documenten kunt u bij één van de vestigingen van Reisswolf inleveren, te weten Heesch (Zoggelsestraat 7), Hengelo (Parelstraat 9), Wognum (Spoorstraat 5), Scheemda (Haven Z.Z. 22) en op onze extra inzamellocatie in Roden (1e Energieweg 15). De Snipperdag begint om 10.00 uur en eindigt om 16.00 uur. Aanmelden of inschrijven is niet nodig, u kan vrijblijvend langskomen om vertrouwelijke documenten te laten vernietigen. 

Wilt u meer informatie over de Nationale Snipperdag? Bel dan gerust met het gratis nummer 0800-0230909

Delen