Vernietigen door Reisswolf of zelf vertrouwelijk papier versnipperen?

28 februari 2019
Vernietigen door Reisswolf of zelf vertrouwelijk papier versnipperen? Vernietigen door Reisswolf of zelf vertrouwelijk papier versnipperen? Zoom

U verwerkt documenten met vertrouwelijke gegevens en wilt dit veilig laten afvoeren en vernietigen. Nu de vraag, gaat u zelf versnipperen of laat u uw archief vernietigen door een CA+  gecertificeerde datavernietiger? Bent u er nog niet uit? Lees hier de voordelen van beiden en trek uw eigen conclusie.

Vernietiging van uw archief door Reisswolf

De inzameling vindt plaats in een afgesloten aluminium archiefcontainer, voorzien van een (elektronisch) slot. U kunt uw ordners in het geheel in de container deponeren, nietjes, paperclips, insteekhoezen en tabbladen hoeven niet te worden verwijderd. Gemakkelijk en eenvoudig om af te voeren. Uw archief is veilig opgeborgen totdat Reisswolf de container komt ledigen met een volledig afgesloten en beveiligde wagen. 

Voordelen archiefvernietiging door Reisswolf

  •          Tijdsbesparing
  •          Reisswolf is een CA+ en NAID gecertificeerde vernietiger
  •          Snelle service door een landelijke dekking
  •          Vernietiging binnen 24 uur na lediging
  •          100% Gesloten systeem
  •          Dienstverlening op maat, eenmalig of structureel maar ook als particulier bent u welkom om archief te brengen
  •          Na onherstelbare vernietiging wordt het materiaal ingezet voor recycling
  •          Aantoonbare borging van het veilige vernietigingsproces door het verstrekken van een vernietigingscertificaat

Vertrouwelijk papier zelf versnipperen

U bewaart uw vertrouwelijk papier in een bak totdat u het gaat versnipperen of u versnippert het regelmatig zodra er wat vrijkomt. Indien u meer dan een paar losse velletjes heeft, of een gehele ordner, haalt u alle papieren eruit, ontdoet u het papier van de paperclips, nietjes en alle plastic onderdelen. De versnipperaar staat op uw kantoor, binnen handbereik en altijd ter beschikking.

Voordelen zelf uw vertrouwelijk papier versnipperen  

  •          U kunt versnipperen wanneer u wilt
  •          U bent zelf getuige van de vernietiging

Een archiefcontainer of versnipperen?

Versnipperen lijkt in eerste instantie een goedkoper alternatief gekeken naar de eenmalige aanschafkosten. In de praktijk blijkt alleen dat dit vaak niet zo is. Om papier te versnipperen moeten al het papier ontdaan worden van nietjes, paperclips, tabbladen en insteekhoezen. Een tijdrovend klusje! Daarnaast kunnen alleen kleine hoeveelheden in een keer vernietigd worden.
Een tweede nadeel van versnipperen ten opzichte van professionele archiefvernietiging is het risico op het lekken van vertrouwelijke informatie. De tijdelijke opslag tot versnippering is vaak niet beveiligd. Daarbij komt dat in een versnipperaar alle vertrouwelijke documenten bij elkaar blijven in één bak. Dit maakt het mogelijk om na versnippering de vertrouwelijke documenten te herstellen en zo kan het alsnog in verkeerde handen terechtkomen. Bij Reisswolf wordt na vernietiging al het vernietigde papier in grote balen geperst en is dit niet meer te herleiden. Verder overhandigen wij een opdrachtbon na het afhalen van uw vertrouwelijk archief en een vernietigingscertificaat na daadwerkelijke vernietiging. Hiermee kunt u aantonen dat u uw vertrouwelijke documenten op de juiste wijze laat afvoeren en neemt u geen risico’s.

Een archiefcontainer bestellen

Wilt u geen tijd meer besteden aan versnipperen of wilt u een aantoonbare borging van een veilige vernietiging van uw vertrouwelijke documenten? Uw papier vernietigen door een gecertificeerd bedrijf is een wijs besluit. Kiezen voor Reisswolf is de veiligste keuze. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of bestel gelijk online een archiefcontainer.

Delen