Digitalisering

Met één druk op de knop het juiste archiefstuk in handen? Digitaal archiveren is de oplossing! Volledig beveiligd en vertrouwd in handen van Reisswolf. Om uw dagelijkse documenten en archiefstukken op een overzichtelijke wijze snel te kunnen raadplegen, is digitalisering dé oplossing.

Reisswolf digitaliseert zowel uw documentenstroom als uw bestaand archief. Samen met u bepalen we op welke wijze de documenten digitaal opgeleverd worden. Het digitale archief is eenvoudig te benaderen en te doorzoeken, ongeacht het aantal gebruikers. Dit kan via uw eigen documentsysteem of via de web applicatie van Reisswolf

Archief digitaal doorzoeken

De gescande documenten worden naar wens geïndexeerd, bijvoorbeeld op naam of projectnummer, en op verzoek voorzien van tekstherkenning. Hierdoor is het mogelijk uw documenten op een eenvoudige wijze te doorzoeken. Oude documenten die in het verleden zijn zoekgeraakt, komen door deze functie weer boven water.

Betrouwbaar en nauwkeurig digitaliseren

Uw archief wordt vervoerd naar een gesloten en beveiligde Reisswolf locatie, waarna het gedigitaliseerd wordt. Deze locatie is alleen toegankelijk voor geautoriseerd personeel. De documenten worden voor het proces van digitalisering ontdaan van nietjes of andere bindmaterialen. U kunt er ook voor kiezen het archief opnieuw te laten ordenen of op te schonen. Elk document wordt voorzien van een barcodesticker met daarin alle gewenste metadata. Op deze wijze blijft de volgorde van de documenten gewaarborgd en zijn de artikelen terug te vinden. Tijdens het digitaliseren van de documenten staat veiligheid en nauwkeurigheid te allen tijde voorop. Zo zijn onze scanners niet gekoppeld aan het internet.

Diverse formaten digitaliseren

Het is mogelijk om diverse formaten te digitaliseren. Dit varieert van A8 tot en met A00 papierformaten. Met andere woorden, van visitekaartjes tot grote bouwtekeningen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid boeken en diverse andere mediadragers te digitaliseren. U kunt hierbij denken aan microfilms, fiches, transparanten, dia's, negatieven en videobanden. Dit kan in verschillende resoluties met verschillende kleurwaarden.

Opleveren bestanden

Of het nu gaat om aansluiting op uw bestaand digitaal archief of het inrichten van een nieuw digitaal archief, Reisswolf verzorgt het voor u. Uw archief is daarna direct op een beveiligde omgeving te benaderen door geautoriseerde gebruikers. Uiteraard is het mogelijk de bestanden ook digitaal te ontvangen op een externe datadrager of andere gewenste wijze.