Met elkaar zorgen voor een schonere wereld

In de circulaire economie zien we afval niet meer als afval, omdat we er hoogwaardige grondstoffen van kunnen maken. Zo behouden we waardevolle grondstoffen en stoten we minder CO2 uit omdat er geen afval verbrand wordt. Papier is een goed voorbeeld, dat kan 100% gerecycled worden tot nieuw papier. Maar ook kunststoffen, metalen, glaswerken of andere reststromen kunnen wij vaak verwerken tot grondstoffen voor nieuwe producten.

Bij Reisswolf streven we ernaar om uiteindelijk álle ingezamelde en vernietigde producten te recyclen. Daar werken we hard aan. Daarnaast ontwikkelen we slimme producten zoals onze kantoorafvalscheidingsmodules en het platform WEPAPERCYCLE.

Bonton

Al veel particulieren, bedrijven en overheden gebruiken de Bonton om hun afval ‘aan de bron’ te scheiden. Afvalstoffen zoals papier, plastic, GFT of koffiebekers kunnen zo eenvoudig worden ingezameld en krijgen snel een nieuwe bestemming als grond-, bouw- of brandstof.

De Bonton is een modulair afvalscheidingssysteem, u stelt hem helemaal zelf samen. De Bonton bestaat voor 100% uit gerecycled materiaal namelijk polypropyleen (PP) kunststof uit bouw- en sloopafval, en wordt gemaakt binnen een social return-project door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Meer informatie

RecycleBIN

Afval scheiden aan de bron: de Recycle Bin maakt het u wel heel gemakkelijk. Geen losse prullenbakken meer bij elke werkplek, maar centrale afvalcontainers met een eigentijdse uitstraling. Met de Recycle Bin scheidt u binnen uw bedrijf de afvalstromen zonder extra handeling, gewoon in uw eigen kantooromgeving. Dat is goedkoper en duurzamer. De Recycle Bin is leverbaar in verschillende maten voor verschillende afvalsoorten.

WEPAPERCYCLE

Circulair ondernemen? Het kan eenvoudig met WEPAPERCYCLE: een uniek concept waarbij papier en koffiebekers uit uw organisatie worden gerecycled tot wc-papier voor uw organisatie. Hiermee draagt u direct bij aan de realisatie van uw MVO-doelstellingen (CO2, water, energie), aan bewustwording binnen uw bedrijf en natuurlijk een beter milieu.

WEPAPERCYCLE is ook geschikt voor kleine hoeveelheden (vertrouwelijk) papier en koffiebekers. U hoeft geen grote investering te doen en het geeft direct duurzaam rendement. WEPAPERCYCLE is een unieke samenwerking tussen Ological, WEPA Nederland en Reisswolf. Meer weten? Kijk op www.wepapercycle.nl.

MVO Prestatieladder

Reisswolf is lid van MVO Nederland en drie van de vier Reisswolf-vestigingen in Nederland zijn inmiddels gecertificeerd volgens MVO Prestatieladder niveau 3. Dit is een certificeerbare norm voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen die aansluit op bestaande kwaliteitsnormen zoals ISO 9001 en ISO 14001. Door te werken vanuit deze norm creëren we een solide basis voor het koppelen van de MVO-aspecten people, planet, profit (prosperity) aan onze dagelijkse bedrijfsvoering.

Sorteren en scheiden vóór vernietiging

Wij combineren het handmatig en machinaal scheiden van de verschillende afvalstromen vóór vernietiging. Zo kunnen we nóg preciezer sorteren en ook na vernietiging nog meer onderdelen inzetten voor hergebruik of recycling.

Op dit moment lukt het ons al om ruim 95% van de reststoffen die overblijven na het vernietigen opnieuw in te zetten als grondstof voor nieuwe producten.

Ik wil meer weten over…

E.l.sy — Nog veiliger en slimmer documenten weggooien

Certificaten — Kwaliteit en veiligheid staan bij Reisswolf voorop

DIN 66399 — De norm voor het vernietigen van datadragers

Interesse?

Meer weten over onze duurzame producten?

Of bel 0800 - 0230909

Stuur ons een bericht

Container huren Direct contact