WEPAPERCYCLE; de optimale circulaire economie

17 januari 2018
WEPAPERCYCLE; de optimale circulaire economie WEPAPERCYCLE; de optimale circulaire economie Zoom

Papier wordt sinds jaar en dag gerecycled. Maar eigen vertrouwelijke documenten en koffiebekers hergebruiken als grondstof voor zelf te gebruiken hygiënepapier? Dat is optimale circulaire economie! 

Hoe werkt WEPAPERCYCLE?

Vertrouwelijk papier wordt volgens het 100% gesloten circuit van Reisswolf ingezameld en volgens de strengste veiligheidsnormen vernietigd. Dit papier wordt na vernietiging samen met de ingezamelde koffiebekers rechtstreeks geleverd aan de papierfabriek en als hygiënepapier aan klanten terug geleverd.

Uw voordelen met WEPAPERCYCLE

-          Uw eigen vertrouwelijk papier en koffiebekers hergebruikt;

-          100% vertrouwelijk vernietigd;

-          CO2-neutraal geproduceerd;

-          Hygiënepapier van 100% gerecyclede materialen;

-          Cradle tot Cradle gecertificeerd;

-          Uw eigen milieubesparing continue inzichtelijk.

 

De meest duurzame koffiebeker

De WEPAPERCYCLE koffiebeker is van 100% hernieuwbare grondstoffen en wordt in Nederland geproduceerd. Naast FSC gecertificeerd karton is daarbij een bio-coating gebruikt. Met een herkenbaar design zijn de bekers beschikbaar in verschillende standaard maten. 

Het meest duurzame hygiënepapier

Wanneer klanten kiezen voor WEPAPERCYCLE halen zij in één keer het meest duurzame hygiënepapier ter wereld in huis. Het is namelijk het enige hygiënepapier ter wereld dat CO2-neutraal wordt geproduceerd, Cradle to Cradle gecertificeerd is en de keurmerken FSC recycled en het Europees Eco-label heeft. Een unieke combinatie omdat vertrouwelijk kantoorpapier de grondstof vormt voor nieuw hygiënepapier.

Milieubesparing WEPAPERCYCLE inzichtelijk

Aan het WEPAPERCYCLE concept wordt ook een besparingsteller gekoppeld. Hierop heeft de klant direct inzicht in de besparingen die worden gerealiseerd in o.a. water en energieverbruik. Ook laten we door middel van tegeltjes op de toiletruimte aan de gebruikers (medewerkers en/of klanten) zien dat zij gebruik maken van een duurzaam toilet. En uiteraard de melding dat het in deze ruimte gebruikt hygiëne papier is geproduceerd van het eigen kantoorpapier en koffiebekers.

WEPAPERCYCLE eenvoudig implementeren

Dit concept is eenvoudig te implementeren en levert direct een hoog en duurzaam rendement. Een grote investering is niet nodig en ook werkprocessen hoeven niet anders ingericht te worden om over te stappen op dit unieke concept. WEPAPERCYCLE is geschikt voor ieder bedrijf en is niet afhankelijk van de ingezamelde hoeveelheid vertrouwelijk papier.

Wilt u weten wat WEPAPERCYCLE voor uw organisatie kan betekenen?

Neem contact op met een van onze 4 Reisswolf vestigingen (nu contact opnemen) of kom langs op onze WEPAPERCYCLE stand op de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer: standnummer C1. 

Delen